Top materiale preferate pentru acoperișuri. Iată ce spun experții

acoperisuri (1)

Procesul de construcție a unei case este unul destul de dificil și lung. Materialele folosite la amenajarea fiecărei părți a casei sunt esențiale pentru rezistența acesteia și pentru obținerea unui rezultat plăcut, fie că este vorba de pereți, acoperiș sau de ferestre.

Dacă în cazul ferestrelor, materialele PVC sunt alegerea majorității oamenilor, în cazul acoperișurilor lucrurile nu sunt atât de simple, mai ales datorită varietății materialelor disponibile pe piață.

Pentru că știm cât de important este acest aspect pentru tine și cât de dificil poate fi să alegi dintre numeroasele materiale pentru acoperiș, am întocmit o listă cu cele mai frecvent utilizate materiale pentru acoperiș și le-am comparat pe toate. Astfel ca alegerea ta să fie una cântărită și corectă.

Cele mai căutate 5 materiale pentru construcția acoperișului

1. Țigla metalică

Unul dintre materialele cel mai des folosite pentru construcția acoperișului este țigla metalică. Aceasta poate atinge o durată de viață de până la 50-60 de ani și se regăsește într-o gamă variată de culori și forme, iar montajul acesteia se realizează extrem de ușor. Plăcile din țigle metalice au o greutatea foarte mică – aprox 5 kg/mp, iar raportul calitate-preț fiind excelent.

2. Tabla cutată

Fiind ideală pentru casele moderne sau pentru locuințele de patrimoniu, un acoperiș din table cutate se prezintă cu un aspect vizual deosebit și cu o rezistență foarte mare, fiind fabricat din oțel de foarte bună calitate. Principalul avantaj este că se poate monta pe acoperișuri cu pante mici, pe înclinații foarte mari, și chiar pe fațade verticale.

3. Țigla ceramică

Prezentă în diferite forme și culori, la fel ca cea metalică, țigla ceramică oferă o protecție termică și fonică foarte bună și, dacă este de o calitate foarte bună, nu permite culorii să se degradeze în timp.

4. Țigla din beton

Betonul, ca material de construcție al țiglelor, protejează excelent locuința împotriva factorilor climatici, asigurând astfel o impermeabilitate foarte bună. Suprafața netedă și rezistența mecanică mare sunt alte atuuri pe care oamenii le au în vedere.

5. Șindrila bituminoasă

Acest material este potrivit pentru construcția oricărui tip de acoperiș, având multiple posibilități de design și un preț avantajos. Varietatea de culori și forme îl face să fie ales adesea de proprietari.

Comparația materialelor de acoperișuri

Atunci când începi să analizezi proprietățile materialelor din care poți construi un acoperiș durabil și cu un design deosebit, există o serie de criterii esențiale cu ajutorul cărora identifici exact de ce ai nevoie.

Aici ne referim la calitatea materialelor. În această categorie tabla cutată și țigla metalică se detașează de celelalte materiale datorită faptului că sunt realizate din oțel (aliaj ce nu se descompune, nu permite apariția mucegaiului, nu putrezește și, de asemenea, nu se decolorează în timp). Dacă oțelul este de calitate superioară, cum este cel din care sunt fabricate învelișurile pentru acoperiș de la KROVTEH, atunci cu siguranță avantajele vor fi multiple.

Bineînțeles, nici termorezistența și durabilitatea țiglei ceramice nu sunt de ignorat. Din păcate, aceasta din urmă nu este însă potrivită pentru construcțiile vechi sau cu o structură ușor fragilă, din cauza greutății mari a acesteia și a dificultății de montare.

Culoarea netedă a țiglei ceramice este preferată de foarte mulți proprietari de case. Pe de altă parte, țigla metalică îi face concurență. Acest material pentru acoperiș durabil și rezistent

poate fi acoperit cu vopsea bio, cum este, de exemplu, vopseaua pe bază de ulei. Astfel, oțelul vopsit cu astfel de vopsea devine singurul de pe piață ce conține, în proporție foarte mare, material biologic regenerabil, contribuie la reducerea emisiilor de noxe în aer și nu poluează mediul înconjurător.

Prețul este un aspect important în procesul de decizie. Dintre cele 5 variante enumerate, șindrila bituminoasă este cea mai accesibilă, urmată de țigla din beton, în timp ce țigla metalică și tabla cutată reprezintă varianta de mijloc. Cea mai scumpă, de obicei, este țigla ceramică.

Recomandarea experților KROVTEH în materie de acoperișuri

Pentru că ne bazăm pe materiale calitative, testate zeci de ani în condiții extreme de vreme și pentru că atât rezistența materialelor, îți oferim soluții complete pentru un acoperiș durabil, estetic și prietenos cu mediul înconjurător.

Optând pentru un acoperiș din țigle metalice sau table cutate, casa ta va beneficia de o izolare termică și fonică excelentă.

Printre numeroasele avantaje ale oțelului inoxidabil, ce se regăsesc atât în componența țiglei metalice, cât și în cea a tablei cutate, se numără: rezistența mare la zgârieturi, siguranță și ușurință în lucru, design deosebit, menținerea culorilor vii, dar și multe altele.

Așadar, indiferent dacă alegi un acoperiș din tablă cutată sau unul din țiglă metalică sau ceramică, asigură-te că materialele sunt de o calitate superioară, că montajul se realizează corect și că vizual acoperișul casei tale arată exact așa cum ți-ai dorit.

Pentru oricare alte detalii despre țigla metalică și tabla cutată, dar și pentru o consultanță profesionistă în materie de acoperișuri, ne găsești pe adresa mun. Chișinău, str. Uzinelor 165/b sau la numărul de telefon 060822218 / 069449444.

KROVTEH SRL – acoperișuri rezistente pentru case fericite!

Не упусти актуальные новости – подпишись на нас в FACEBOOK и TELEGRAM

(ВИДЕО) Обыски по делу об отмывании денег: что говорят прокуроры?

Обыски по делу об отмывании более 1,5 млн леев провели правоохранители совместно с румынскими коллегами. В ходе мероприятий задержано четыре человека.

Сообщается, что злоумышленники разработали преступную схему, согласно которой они обманным путем выманивали у граждан Румынии большие суммы. Подозреваемые создавали фейковые аккаунты в социальных сетях, связанные с несуществующими компаниями. Посредством этих страничек они убеждали доверчивых жертв вкладывать деньги в инвестиционные онлайн-платформы. Потенциальные вкладчики узнавали о них и с помощью рекламы от влиятельных людей из румынского шоу-бизнеса. В некоторых случаях участвовать в инвестиционной схеме родителей убеждали дети. В результате, “на крючок” мошенников попалось 32 человека.

“Подозреваемые пообещали потерпевшим, что будут инвестировать вверенные им денежные суммы на биржах купли-продажи виртуальной валюты с получением “гарантированной прибыли” максимум в течение двух месяцев. В частности, они обещали, например, что прибыль якобы иногда может достигать 95%, 18% прибыли в день, в том числе и 100% прибыли. Например, если они внесут 100 евро, через 72 часа они получат двойную прибыль. Позже деньги, вложенные потерпевшими, были переведены на молдавские счета преступников, где их “отмывали”, чтобы скрыть незаконное происхождение. Более того, во избежание сомнений и подозрений, пострадавшим сначала предлагали вкладывать небольшие денежные суммы, а позже им возвращали перечисленные деньги и предполагаемую прибыль”, – сообщили правоохранители.

Обыски провели в 11 населенных пунктах Румынии, а также в Кишиневе, Фалештах и Унгенах.

У подозреваемых стражи правопорядка обнаружили и изъяли банковские карты, мобильные телефоны и другие носители информации.

В целях возмещения нанесенного ущерба у организатора преступной схемы конфисковали автомобиль стоимостью 40 тысяч евро.

По делу об отмывании денег допрошены 20 человек. Следствие продолжается.

[bzplayer mp4=”https://rupor.md/wp-content/uploads/2023/03/delo-ob-otmyvanii-deneg-1.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Не упусти актуальные новости – подпишись на нас в FACEBOOK и TELEGRAM